Gaiwany nebo-li zhongy jsou zcela specifickou kategorií čajového nádobí. Pro své praktické využití začínají být oblíbené i u západních pijáků čaje.
Gaiwany využíváme především k přípravě zeleného čaje či oolongu. Kouzlo gaiwanu spočívá především v jeho praktičnosti a naprosté dokonalosti v přípravě čaje. Zhong se skládá z misky, podšálku a pokličky. Gaiwany jsou typizovány pro přípravu zeleného čaje, jemuž tvar nádoby umožňuje maximální rozvinutí všech chutí a vůní.
Gaiwan používáme tak, že vložíme dle velikosti předepsané množství čaje a zalijeme vodou dané teploty (určeno u každého druhu čaje zvlášt) necháme louhovat. Po dané době jednou rukou vezmeme gaiwan a slijeme do připraveného šálku. Podšálek slouží jako ochrana před opařením a poklička k zadržení vůní a taktéž jako cedítko čaje, kdy Vám neunikne ani jeden lístek. Gaiwan zůstává teplý a čaká na další nálev